Aυτό είναι μια πολύ νόστιμη πουτίγκα,παραδοσιακή αφρικανική συνταγή.Μου την έδωσε Ελληνίδα που έζησε για χρόνια εκεί..Την συνταγή θα την βρείτε στο τέλος...αλλά σας προειδοποιω:είναι πολύ γλυκιά!
This is a very tasty pudding,traditional african recipe.It was given to me by a Greek lady which lived there for many yers...You'll find the ingredients at the end of this post...but I warn you:it is veeery sweet!
ΥΛΙΚΑ/INGREDIENTS:
1 κ.σ. μαργαρίνη/1 t.s. margarine
1 κούπα ζάχαρη/1 cup of sugar
1 αυγό/1 egg
1 κ.σ. ξύδι(ναι,ξύδι!)/1 s.s.vinegar(yes,vinegar!)
1 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο( το έχω κανει και με ροδάκινο-εξίσου νόστιμο)/1 s.s. apricot marmelade(I've done it also with peach marmelade-delicious also)
1 κ.γ. σόδα/1 t.s.soda
1 κούπα αλεύρι/1 cup of flour
1 κούπα γάλα/1 cup of milk
1 κ.γ. κανέλλα/1 t.s. cinnamon
λίγο αλάτι/pint of salt
ΕΚΤΕΛΕΣΗ/PROCESS:
α)Aναμειγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη/Mix margarine with sugar
β)Προσθέτουμε το αυγό και το ξύδι/Add the egg and the vinegar
γ)Ανακατεύουμε το γάλα,τη σόδα και τη μαρμελάδα + τα προσθέτουμε στα προηγούμενα υλικά/Mix milk,soda and marmelade and add them to margarine mix
δ)Τελειώνουμε προσθέτοντας το αλάτι,την κανέλλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε,οχι πολύ.../Finish by adding the salt,the cinnamon and the flour.Stir not too long.
ε)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30'/Bake at 180 degrees for about 30 min.
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE/FOR THE SAUCE:
1 κούπα ζάχαρη/1 cup of sugar
250 γρ.κρέμα γάλακτος/250 gr fresh cream
1 κούπα γάλα/1 cup of milk
1/2 κούπα βούτυρο/1/2 cup margarine
2-3 βανίλιες/ vanilla essence
*Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει παχύρευστη
και τη ρίχνουμε καυτή πάνω στην επίσεις ζεστή πουτίγκα.
This is a very tasty pudding,traditional african recipe.It was given to me by a Greek lady which lived there for many yers...You'll find the ingredients at the end of this post...but I warn you:it is veeery sweet!
ΥΛΙΚΑ/INGREDIENTS:
1 κ.σ. μαργαρίνη/1 t.s. margarine
1 κούπα ζάχαρη/1 cup of sugar
1 αυγό/1 egg
1 κ.σ. ξύδι(ναι,ξύδι!)/1 s.s.vinegar(yes,vinegar!)
1 κ.σ. μαρμελάδα βερύκοκο( το έχω κανει και με ροδάκινο-εξίσου νόστιμο)/1 s.s. apricot marmelade(I've done it also with peach marmelade-delicious also)
1 κ.γ. σόδα/1 t.s.soda
1 κούπα αλεύρι/1 cup of flour
1 κούπα γάλα/1 cup of milk
1 κ.γ. κανέλλα/1 t.s. cinnamon
λίγο αλάτι/pint of salt
ΕΚΤΕΛΕΣΗ/PROCESS:
α)Aναμειγνύουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη/Mix margarine with sugar
β)Προσθέτουμε το αυγό και το ξύδι/Add the egg and the vinegar
γ)Ανακατεύουμε το γάλα,τη σόδα και τη μαρμελάδα + τα προσθέτουμε στα προηγούμενα υλικά/Mix milk,soda and marmelade and add them to margarine mix
δ)Τελειώνουμε προσθέτοντας το αλάτι,την κανέλλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε,οχι πολύ.../Finish by adding the salt,the cinnamon and the flour.Stir not too long.
ε)Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30'/Bake at 180 degrees for about 30 min.
ΓΙΑ ΤΗ SAUCE/FOR THE SAUCE:
1 κούπα ζάχαρη/1 cup of sugar
250 γρ.κρέμα γάλακτος/250 gr fresh cream
1 κούπα γάλα/1 cup of milk
1/2 κούπα βούτυρο/1/2 cup margarine
2-3 βανίλιες/ vanilla essence
*Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει παχύρευστη
και τη ρίχνουμε καυτή πάνω στην επίσεις ζεστή πουτίγκα.
*We mix in a pan till it comes thick and we pour it over the hot pudding.
Delicious...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου