Φέτος είπα να κάνω την βασιλόπιτα του Παρλιάρου...Και ναι! Είναι άπαιχτη!!!!
Η βασική συνταγή είναι:
− 250 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
− 400 γρ. βούτυρο
− 300 γρ. ζάχαρη καστανή
− 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
− ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
− 1 βολβό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
− 400 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
− 10 αυγά
− 175 γρ. αλεύρι
− 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπώλ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μπλέντερ χειρός ή με αυγοδάρτη. Σε άλλο σκεύος τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο, την αμυγδαλόσκονη, τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και στο τέλος το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 28 εκατοστών, στο οποίο έχουμε φτιάξει έναν πάτο από αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 160 βαθμούς για άλλα 30 λεπτά.
Η βασική συνταγή είναι:
− 250 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο
− 400 γρ. βούτυρο
− 300 γρ. ζάχαρη καστανή
− 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
− ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
− 1 βολβό μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
− 400 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
− 10 αυγά
− 175 γρ. αλεύρι
− 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπώλ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με μπλέντερ χειρός ή με αυγοδάρτη. Σε άλλο σκεύος τοποθετούμε την λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο, προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μοσχοκάρυδο, την αμυγδαλόσκονη, τα χτυπημένα αυγά, το αλεύρι και στο τέλος το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 28 εκατοστών, στο οποίο έχουμε φτιάξει έναν πάτο από αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και στους 160 βαθμούς για άλλα 30 λεπτά.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου