skip to main |
skip to sidebar
Μπουγάτσα!!!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1,5 λίτρο γάλα
- 200 γραμ. σιμιγδάλι
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 βανίλιες
- 2 κουταλιές βούτυρο και 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό χτυπημένο
- κανέλα
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- -Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- -Αρχικά φτιάχνετε την κρέμα. Βάζετε στη φωτιά μία κατσαρόλα με το γάλα και περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί.
- -Στη συνέχεια βάζετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει.
- -Μετά ρίχνετε το σιμιγδάλι σιγά σιγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος βάζετε το αλάτι, τις βανίλιες, το αυγό και το βούτυρο. Αφήστε κατά μέρος να κρυώσει λίγο.
- -Τοποθετείστε ένα ένα τα φύλλα στο ταψί ενώ τα βουτυρώνετε. Μόλις βάλετε τα μισά, -τοποθετείστε την κρέμα και συνεχίστε με τα υπόλοιπα.
- -Ψήνετε για περίπου μία ώρα και βγάζετε από το φούρνο. Όταν κρυώσει πασπαλίζετε με άχνη και κανέλα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου