Μπισκοτάκια βουτύρου

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

 






Α' ΣΥΝΤΑΓΗ - 1η Φωτο

(αφράτα-δεν φουσκώνουν πολύ-ιδανικά για μαρμελάδα)

Υλικά

  1. -250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. -100 γρ. ζάχαρη άχνη
  3. -1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  4. -1 κ.γ. άρωμα βανίλια
  5. -400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. -1 κ.γ. baking powder


  7. -Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C στον αέρα.

  8. -Χτυπάμε το βούτυρο  για 2'  για να μαλακώσει.
  9. -Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.

  10. -Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια, το αλεύρι και το baking και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια λεία αλλά ελαφρά κολλώδης ζύμη.

  11. -Για να φτιάξουμε αυτά τα μπισκότα χρειαζόμαστε μία πρέσα μπισκότων.
    -Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε το σωλήνα με ζύμη,
     όσο περισσότερη μπορούμε κάθε φορά.

  12. -Τοποθετούμε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί.

  13. -Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου

Β' ΣΥΝΤΑΓΗ-τελευταία φωτο

(οχι τόσο αφράτα-φουσκώνουν πιο πολύ)


3 Υλικά: 

-1 βιτάμ
-1 ζαχαρούχο γάλα
-1 φαρίνα 500 γρ
  (προαιρετικά 2 βανίλιες)


  1. -Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C στον αέρα.

  2. -Χτυπάμε το βούτυρο  για 2'  για να μαλακώσει.
  3. -Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. -Προσθέτουμε  το αλεύρι και τις βανίλιες. 
  5. -Τοποθετούμε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί.
  6. -Ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου