Α' ΣΥΝΤΑΓΗ - 1η Φωτο
(αφράτα-δεν φουσκώνουν πολύ-ιδανικά για μαρμελάδα)
Υλικά
- -250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- -100 γρ. ζάχαρη άχνη
- -1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- -1 κ.γ. άρωμα βανίλια
- -400-450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- -1 κ.γ. baking powder
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- -Χτυπάμε το βούτυρο για 2' για να μαλακώσει.
-Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.
-Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια, το αλεύρι και το baking και αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει μια λεία αλλά ελαφρά κολλώδης ζύμη.
-Για να φτιάξουμε αυτά τα μπισκότα χρειαζόμαστε μία πρέσα μπισκότων.
-Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε το σωλήνα με ζύμη,
όσο περισσότερη μπορούμε κάθε φορά.-Τοποθετούμε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί.
-Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου
Β' ΣΥΝΤΑΓΗ-τελευταία φωτο
(οχι τόσο αφράτα-φουσκώνουν πιο πολύ)
3 Υλικά:
-1 βιτάμ
-1 ζαχαρούχο γάλα
-1 φαρίνα 500 γρ
(προαιρετικά 2 βανίλιες)
-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C στον αέρα.
- -Χτυπάμε το βούτυρο για 2' για να μαλακώσει.
- -Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά.
- -Προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
- -Τοποθετούμε τα μπισκότα σε αβουτύρωτο ταψί.
- -Ψήνουμε για 12 λεπτά περίπου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου