Καλησπέρα! Αλλη μια λιχουδιά σήμερα.Ποτέ δεν πίστευα οτι τα γυαλάκια είναι τόσο εύκολα...
Πάμε να τα δούμε!
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα
ζάχαρη
κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Aνοίγουμε τη σφολιάτα και την βρέχουμε με νερό,με τα χέρια.
-Απλώνουμε ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια της
-Πασπαλίζουμε με κανέλλα
-Τυλίγουμε σε ρολό,στη στενή μεριά της σφολιάτας,και απο τις δύο μεριές,μέχρι τη μέση,έτσι ώστε τα δυο "ημιρολάκια"να συναντηθούν στη μέση και να σχηματιστούν κυάλια.
-Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα,έτσι ώστε να σφίξει η σφολιάτα και να κόβεται εύκολα.
-Κόβουμε σε στενά φετάκια περίπου ενός εκατοστού και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
-Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά-ανάλογα το φούρνο)
-Αν στο κόψιμο το σχήμα δεν βγαίνει ακριβώς σαν γυαλάκια,μην ανησυχείτε: η σφοιάτα όπως ψήνεται ,φουσκώνει και παίρνει το σωστό σχήμα.Καλή επιτυχία!
Πάμε να τα δούμε!
ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο σφολιάτα
ζάχαρη
κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Aνοίγουμε τη σφολιάτα και την βρέχουμε με νερό,με τα χέρια.
-Απλώνουμε ζάχαρη σε όλη την επιφάνεια της
-Πασπαλίζουμε με κανέλλα
-Τυλίγουμε σε ρολό,στη στενή μεριά της σφολιάτας,και απο τις δύο μεριές,μέχρι τη μέση,έτσι ώστε τα δυο "ημιρολάκια"να συναντηθούν στη μέση και να σχηματιστούν κυάλια.
-Βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα,έτσι ώστε να σφίξει η σφολιάτα και να κόβεται εύκολα.
-Κόβουμε σε στενά φετάκια περίπου ενός εκατοστού και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
-Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15 λεπτά-ανάλογα το φούρνο)
-Αν στο κόψιμο το σχήμα δεν βγαίνει ακριβώς σαν γυαλάκια,μην ανησυχείτε: η σφοιάτα όπως ψήνεται ,φουσκώνει και παίρνει το σωστό σχήμα.Καλή επιτυχία!
ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή! τα λατρεύω τα palmiers!