ΥΛΙΚΑ
640 gr βούτυρο1,5 κούπα ζάχαρη3 κρόκους αυγών (και 1-2 ακόμη για την επικάλυψη)1 σφηνάκι κονιάκ1 κρασοπότηρο γάλα (150 ml)2-3 βανίλιες1 φακελάκι μπέικιν1300 gr μαλακό αλεύρι περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να “ασπρίσει” και να αφρατέψει πολύ καλά, σε μέτρια ταχύτητα. -Προσθέτουμε το κονιάκ, τις βανίλιες, το γάλα και το μισό αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι ως ότου γίνει μια κανονική ζύμη.
-Αφήνουμε να “ξεκουραστεί” κανένα μισάωρο.
-Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί όχι κοντά το ένα στο άλλο γιατί φουσκώνουν.
-Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με μια κουταλιά γάλα ή νερό
-Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς (προθερμασμένος φούρνος) για 25 λεπτά περίπου
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου