Νaked τούρτα γενεθλίων

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

 

















ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

-1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις (220 γρ.)

-3/4 κούπας κακάο (65 γρ.)

-180 γρ. γιαούρτι 

-1 1/2 κούπα ζάχαρη (350 γρ.)

-1/2 κούπα βουτυρόγαλο (γάλα κομμένο με λεμόνι)

-1 κ.γ. baking powder

-2 κ.γ. σόδα

-1 κ.γ. αλάτι

-2 κ.γ. εσπρέσο σκόνη

-2 μεγάλα αυγά

-6 βανίλιες

-1/2 κούπα σπορέλαιο (120 ml)

-1/2 κούπα καυτό νερό (120 ml)

---Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.Ψήνουμε σε 3 ταψάκια ή τσέρκια στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά (δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα μέχρι να βγεί στεγνή)

---Ανάμεσα στα παντεσπάνια βάζω γκαρνί και περιχύνω με γκανάς ( Μισή κουβερτούρα-μισή κρέμα          γάλακτος)





Κι άλλες κάρτες

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

 









Kεικ τριών υλικών

 




                            
                             

                                        


                                         


ΥΛΙΚΑ

3 πακέτα γεμιστά μπισκότα (σοκολάτας)
700 ml γάλα
1 φακελάκι baking powder
Και αν θέλουμε γλασσο 300γρ κουβερτουρα με 100γρ γαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα μπισκότα από τη γέμιση, κρατάμε τη γέμιση σε ένα άλλο μπολ. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Μέσα στη σκόνη από τα μπισκότα προσθέτουμε το baking powder και το γάλα. Aνακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος ρίχνουμε μέσα και γέμιση των μπισκότων. Τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί και βάζουμε το μείγμα σε φόρμα. Ψήνουμε στους 170 βθμούς για 45-50 λεπτά. Όταν κρυώσει το κέικ φτιάχνουμε το γλάσσο και το απλώνουμε στο κεικ. Μπορούμε ακόμα να διακοσμήσουμε με τρούφα,κερασάκια κλπ...