Χανιώτικο μπουρέκι

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012
Καλησπέρα!Σήμερα έχω μια πολύ νόστιμη συνταγή λαχανικών...Όταν φτιάχνω αυτό το φαγητό,όλο το σπίτι μοσχομυρίζει απο τον υπέροχο δυόσμο!!!

Τα υλικά:

2-3 μεγάλα κολοκύθια 
2-3 μεγάλες πατάτες
2-3 ντομάτες
2-3 κρεμμύδια
ένα μάτσο δυόσμο
1/2 κιλό μυζήθρα
αλεύρι
λάδι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
-Κόβουμε τα κολοκύθια και τις πατάτες σε ροδέλες κατα μήκος και τις αλατίζουμε.
-Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες,τα κρεμμύδια και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε σε μια λεκάνη.
-Ρίχνουμε σε ενα πυρέξ λιγο λάδι
-Βάζουμε στο πυρέξ μια στρώση πατάτες,αφού τις αλευρώσουμε,μια στρώση απο τα ψιλοκομμένα     
  υλικά και αρκετή θρυμματισμένη μυζήθρα.
-Συνεχίζουμε με μια στρώση αλευρωμένα κολοκύθια,υλικά και μυζήθρα ξανά.
-Τέλος βαζουμε την τελευταία στρώση απο κολοκύθια ή πατάτες ή και τα δυο αν μας έχουν μείνει  κομμένα,υλικά και μυζήθρα.
-Κόβουμε σε κομμάτια το μπουρέκι και ρίχνουμε λάδι,αλάτι και πιπέρι.
-Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου μια ώρα.Αν χρειαστεί σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην καεί στην επιφάνεια...Καλή όρεξη!

BOUREKI 

Ingredients:
2-3 big potatos
2-3 big zucchini
2-3 tomatos
2-3 onions
a bunch of fresh mint
1/2 kg mizithra(white salted goat cheese in small pieces)
flour
salt-pepper

-We cut tha potatos and the zucchini in long slices,salt them and flour them.
-We cut the tomatos,the onions and the mint in small pieces.
-We pour some oil first and then we lay the zucchini.
-We add the cut tomatos-onions-mint and the cheese.
-Then we lay the potatos,tomatos etc again and cheese.
-The last layering will be with the rest of zucchini or potatos or both,tomatos and cheese.
-We cut boureki in servings and add some oil.
-We bake at 250 degrees for about an hour.
-If necessary we cover with alouminium foil. 

Πριν το ψήσιμο...
Before baking...

 Μετά...
After...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου