Πασχαλιάτικα ανεβατά καλτσούνια φούρνου

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

 







ΥΛΙΚΑ

2 κούπες χλιαρό γάλα

1 κούπα κανελόζουμο χλιαρό (νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει ένα ξυλάκι κανέλα)

1 και1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι

2 1/2 κούπες ζάχαρη

1 φακελάκι μαχλέπι 

ξύσμα από ένα λεμόνι

3 βανίλιες

4 αυγά και 1 ακόμα για να τα αλείψουμε στο τέλος

1 κ.γ baking powder

3 φακελάκια ξερή μαγιά

2 κιλά αλεύρι περίπου

ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΖΗΘΡΑ

1500 γρ. μυζήθρα

2 κούπες ζάχαρη

4 βανίλιες

2 αυγά

-Ζυμώνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τα αυγά καλά να ενωθούν.

-Σε ένα μπολ  βάζουμε  το κανελόζουμο και τη 1 κούπα γάλα με 1 κ.σ ζάχαρη, την μαγιά και 1 κούπα αλεύρι ανακατεύουμε και κάνουμε το προζύμι.To αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβει.
-Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το 1 φλιτζανάκι λάδι, τη ζάχαρη, το baking, 1 κούπα γάλα, το ξύσμα, το μαχλέπι τις βανίλιες, και τα αυγά.

-Όταν φουσκώσει το προζύμι ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύουμε προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να κάνουμε μια μαλακή ζύμη.Τέλος προσθέτουμε και το 1/2 φλιτζανάκι το λάδι και ζυμώνουμε να απορροφηθεί.

 -Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης με το πλάστη κάνουμε κύκλους .Βάζουμε μια κουταλιά μυζήθρα και κλείνουμε  αριστερά- δεξιά και πάνω- κάτω το φύλλο.

-Τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα . Τα αλείφουμε με αυγό πασπαλίζουμε με κανέλα
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου