Καλλιτσουνάκια με μυζήθρα

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Κλασικά και αγαπημένα καλλιτσουνάκια...Εύκολη συνταγή και αποτέλεσμα που δικαιώνει...


ΥΛΙΚΑ:
-1 κιλό αλεύρι
-5-6 κ.σ.ελαιόλαδο
-λίγο αλάτι
-νερό όσο χρειάζεται για να γίνει σφιχτή η ζύμη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
-1 1/2 κιλό μυζήθρα
-1 αυγό
-1 ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Φτιάχνω τη ζύμη ανακατεύοντας ολα τα υλικά της μέχρι να γίνει ομοιογενής και σφιχτή.Ανοίγω το φύλλο,είτε με πλάστη είτε με μηχανή για ζύμη,όπως αυτή που έχω πάρει εγώ,περνώντας το φύλλο διαδοχικά απο τις διαβαθμήσεις 1,3,5.Έπειτα κόβω το φύλλο σε στρογγυλά δισκάκια και  με αυτό το εργαλείο φτιάχνω τα καλλιτσουνάκια,γεμίζοντάς τα με τη μυζήθρα.Τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.




Στου γυαλού τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013
Οίστρος δημιουργικός με αφορμή το καλοκαιράκι,που φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του...Λίγα βότσαλα απο την παραλία, πρόχειρα υλικά,όπως νερομπογιές + βερνίκι νυχιών(!) και καλή παρέα -τα παιδιά μου-και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε...











Και οι δημιουργίες των παιδιών...


Κρέπες με σοκολάτα

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013
Είναι ένα γλύκισμα που το φτιάχνω πολύ συχνα στο σπίτι,τα παιδιά τρελαίνονται!!!
Παρακάτω θα σας δώσω τη βασική συνταγή για κρέπες,ταιριάζει και με αλμυρή και με γλυκιά γέμιση...



Λοιπόν....

ΥΛΙΚΑ:
-1 λίτρο γάλα
-3 αυγά
-1/2 κιλό αλεύρι
-1/2 κ.γ.αλάτι
-2 κουταλιές βιταμ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
*Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και να γίνουν ένας παχύρευστος χυλός.
* Λαδώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και μόλις ζεσταθεί στη φωτιά ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το χυλό.Εγώ χρησιμοποιώ την κουτάλα της σούπας-τόσος χυλός χρειάζεται περίπου για μια κρέπα.
*Σε μισό περίπου λεπτό έχει ψηθεί από τη μια μεριά,οπότε τη γυρνάμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
*Λαδώνουμε εκ νέου για κάθε κρέπα.
*Ζεσταίνουμε στα μικροκύματα την μερέντα να γίνει ρευστή-αλλά προσοχή: μην καεί και σβολιάσει!
*Απλώνουμε αρκετή μερέντα μέσα στην κρέπα και αφού την διπλώσουμε τη διακοσμούμε επίσης με μερέντα.