Λικέρ αμαρέτο από κουκούτσια

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019








– 1 λίτρο ρακί
– 100 γρ. κουκούτσια από βερίκοκα
– 3 ολόκληρα βερίκοκα
– 1 κούπα ζάχαρη
– ½ κούπα νερό

-Σπάστε τα  κουκούτσια και κρατήστε την ψίχα τους…Αν τα μαζεύετε λίγα-λίγα, καλό είναι να τα ξεπλένετε, να τα στεγνώνετε και να τα κρατάτε στην κατάψυξη για να μην μουχλιάζουν. Σε γυάλινο βάζο βάλτε τα ολόκληρα βερίκοκα, την ψίχα των κουκουτσιών και τη ρακί.
-Κλείστε καλά, καλά το βάζο με το καπάκι του.
-Βάλτε το σε δροσερό και σκοτεινό μέρος και ξεχάστε το για τρεις μήνες. Μην ξεχνάτε όμως να το ανακινείτε πού και πού…
-Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος σουρώστε πρώτα το λικέρ σας και μετά περάστε το από φίλτρο του καφέ ή από χωνί στο οποίο θα έχετε βάλει βαμβάκι. Για να πετύχετε την κρυστάλλινη διαύγεια, επαναλάβετε τη διαδικασία δυο και τρεις φορές.
- Ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι και βάλτε το στο μάτι της κουζίνας. Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πριν αρχίσει ο βρασμός, κλείστε το μάτι και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά. 
-Αναμείξτε την αρωματισμένη ρακί με το σιρόπι και βάλτε υο λικέρ σε μπουκάλια.Είναι μια γλυκιά ανταμοιβή για την υπομονή που δείξατε…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου