Πράσινες,τραγανές,μυρωδάτες τσακιστές ελιές!!!

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019



Υλικά:

-Ελιές πράσινες
-Λεμόνια
-Αλάτι  
-Ξινό
-Ελαιόλαδο


*Διαλέγουμε ελιές γερές , που δεν έχουν χτυπήματα.

*Τις τσακίζουμε με μια πέτρα προσέχοντας να μη σπάσουμε το κουκούτσι τους. 
*Τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και κόβουμε ένα λεμόνι σε φέτες  για κάθε κιλό ελιών,και  ½  κουταλάκι ξινό.  

*Τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο  ώστε να βυθίζονται πάντα μέσα στο νερό.   Αλλάζουμε κάθε μέρα το νερό χωρίς να πετάξουμε το λεμόνι. 

*Συνεχίζουμε τη διαδικασία του αλλάγματος του νερού για δέκα μέρες.

*Για 1 κιλό ελιές βάζουμε 1,5 κούπα νερό, 3 κ.σ. αλάτι, 1,5 κ.γ. ξινό και το χυμό από 3 λεμόνια.Ανακατεύουμε να διαλυθούν. 

*Παίρνουμε τις ξεπικρισμένες ελιές και τις βάζουμε σε ένα γυάλινο καθαρό  βάζο  με μερικές φέτες λεμονιού ανάμεσά τους. Στην κορυφή βάζουμε 2-3 φετούλες
λεμόνι. 

*Τις περιχύνουμε με το διάλυμα του λεμονιού, και συμπληρώνουμε ανχρειάζεται με νερό ώστε να καλυφθούν τελείως.

*Αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα δάκτυλο ελαιόλαδο για καλύτερη συντήρηση. 

 Κλείνουμε το βάζο και σε 2-3  μέρες οι ελιές μας είναι έτοιμες για κατανάλωση.

 Καλή μας όρεξη!!!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου